Afgelopen vrijdag hebben de ondernemers van Winkelcentrum Meerzicht alles uit de kast gehaald voor de eerste editie van de Meerzichter Kerstmarkt! Excellente wijn, lekker vlees, heerlijke hapjes of de nieuwste kerstdeco; het was allemaal te krijgen.

De oorsprong van de kerstmarkt ligt in Duitsland. De Weihnachstmarkt, zoals hij in Duitsland heet, is vooral bekend om de houten stalletjes waar je diverse lekkernijen kunt krijgen zoals Glühwein, wafels en bratwurst. De meest populaire markten in Duitsland zijn te bezoeken in Düsseldorf, Aken, Essen en Keulen.

Het concept van de kerstmarkt wordt ook in Nederland steeds populairder. In ons land kent de kerstmarkt van Valkenburg (Limburg) een lange traditie en ontvangt jaarlijks honderdduizenden bezoekers in de mergelgrotten van Valkenburg.

Met deze eerste editie van de Meerzichter Kerstmarkt speelt het winkelcentrum in op de groeiende behoefte van mensen om in een sfeervolle setting te genieten van alle lekkernijen en noviteiten die met kerst te maken hebben. Tegenwoordig kopen mensen veel kerstcadeaus online en zal je als winkeliers soms extra moeten uitpakken. Klanten waarderen dat enorm! De winkeliersvereniging hoopt dat volgend jaar nog meer winkeliers meedoen met dit sfeervolle initiatief! namens de winkeliers van Meerzicht: Prettige feestdagen & een voorspoedig 2019!